Leegloop bij Russische club: trainer en acht spelers krijgen speciaal verlof

Leegloop bij Russische club: trainer en acht spelers krijgen speciaal verlof

04-03-2022 12:34

Het Russische FK Krasnodar heeft trainer Daniel Farke en acht spelers laten gaan wegens de invasie van Oekraïne. De club geeft het negental speciaal verlof. 

De kans is groot dat zij terugkeren naar hun thuisland. Farke en zijn staf hebben in goed overleg met de clubleiding besloten dat het beter is om Rusland te verlaten, valt er te lezen op de clubsite. Naast Farke zijn Júnior Alonso, Kaio, Christian Ramírez, Rémy Cabella, Viktor Claesson, Wanderson, Jhon Córdoba en Erik Botheim vertrokken bij Krasnodar. De spelersvakbond FIFPro gaf buitenlandse spelers in Rusland al de kans om onder hun contract uit te kunnen komen en transfervrij elders te tekenen. Bij Krasnodar zijn de gevolgen van deze beslissing te zien. 

Spelers die voor contractonbinding kiezen, kunnen alleen nog in landen aan de slag waar de transfermarkt op het moment van de ontbinding nog open was. Farke vertrekt bij zijn werkgever zonder ook maar één wedstrijd op de bank te hebben gezeten. De Duitser tekende in januari bij de Russische club, maar op dat moment was het nog winterstop en werd er niet gevoetbald.