Refaelov in de voetsporen van Munaron, Daerden en Leye?

Refaelov in de voetsporen van Munaron, Daerden en Leye?

04-03-2022 08:30 Laatste update: 10:46
1

Lior Refaelov liet zich donderdag opmerken bij Anderlecht. Met twee assists had hij een groot aandeel in de 3-1 zege tegen Eupen. Hij kan zich binnenkort bij een select kransje voegen. 

Refaelov won eerder al de Croky Cup met Club Brugge én Antwerp. Als Anderlecht op de Heizel zou winnen van KAA Gent, heeft hij dus bekers gewonnen met drie verschillende clubs. In België zijn er weinig spelers die dat al hebben klaargespeeld.

Jacky Munaron won in totaal zes keer de beker. Vier keer met Anderlecht, maar verder ook met Club Luik en Standard. Ook Luigi Pieroni won hem met Anderlecht, maar ook met KAA Gent en Standard. 

Zo hebben we de twee ex-spelers van Anderlecht meteen gehad. Verder zien we veel bekenden van Club Brugge, zoals Koen Daerden (KRC Genk, Club Brugge, Standard) en Sander Coopman (Club Brugge, Zulte Waregem, Antwerp). Het aandeel van die laatste was telkens wel zeer beperkt.

Ook Mbaye Leye heeft drie bekerzeges op zijn naam staan bij KAA Gent, Standard en Zulte Waregem. Onur Kaya is waarschijnlijk de meest opvallende speler uit het lijstje: hij is namelijk de enige die nooit bij een club uit de G5 zat. Bekers winnen bij Sporting Lokeren, Zulte Waregem én KV Mechelen is allesbehalve evident.