Zinderend slot Betis-Vallecano: opponent Valencia in Copa del Rey-finale bekend

03-03-2022 23:10

Real Betis en Valencia gaan het in de finale van de Copa del Rey tegen elkaar opnemen. Betis won het tweeluik met Rayo Vallecano donderdagavond door een doelpunt van van Borja Iglesias in de blessuretijd.

Iglesias zorgde daarmee voor de 1-1, voldoende om de finale te bereiken na de 1-2 overwinning in de eerste wedstrijd op bezoek bij Vallecano. De sfeer zat er voor de wedstrijd in het Estadio Benito Villamarín goed in. De supporters van beide ploegen konden allebei niet wachten op de wedstrijd.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer. Beide ploegen kregen kansen de score te openen, maar dat gebeurde uiteindelijk pas in de tweede helft. Bebé zette Vallecano op voorsprong met een wonderschone vrije trap van grote afstand. Hij ramde de bal snoeihard achter Betis-keeper Claudio Bravo.

Het leek erop dat de wedstrijd naar een verlenging zou gaan, maar daar dacht Iglesias anders over. Hij tikte de bal langs Vallecano-sluitpost Luca Zidane en de bal ging er uiteindelijk via de paal in. Het stadion ontplofte na de treffer. Betis gaat het in de finale van de Copa del Rey opnemen tegen Valencia, dat in de andere halve finale Athletic Club wist uit te schakelen.