'Barcelona heeft een stevig contract klaarliggen voor Kessié'

'Barcelona heeft een stevig contract klaarliggen voor Kessié'

03-03-2022 13:26 Laatste update: 13:26

FC Barcelona is druk bezig transfervrije versterkingen voor komend seizoen. Andreas Christensen komt naar alle waarschijnlijkheid over van Chelsea, ploeggenoot César Azpilicueta is ook nadrukkelijk in beeld en AC Milan-middenvelder Franck Kessié moet de volgende worden: volgens Fabrizio Romano kan de Ivoriaan gaan cashen in Camp Nou.

Kessié werd in 2017 opgepikt bij Atalanta Bergamo, speelde in de daaropvolgende vijf seizoenen ruim tweehonderd wedstrijden voor AC Milan en lijkt binnenkort dus transfervrij te vertrekken bij de Rossoneri. In Spanje is hij al langer aan FC Barcelona gelinkt en nu meldt Romano dat de Catalanen bereid zijn om ver te gaan: de Italiaanse transferspecialist maakt melding van een contractvoorstel van vijf jaar en een jaarlijks nettosalaris van 6,5 miljoen euro.

Barcelona betaalde in januari nog 55 miljoen euro voor Ferran Torres aan Manchester City, maar kan zich niet al te veel excessieve transfersommen veroorloven. Zo kon Pierre-Emerick Aubameyang pas transfervrij vastgelegd worden nadat Arsenal zijn contract had ontbonden en kan de huurdeal van Adama Traoré definitief gemaakt worden als de bij Wolverhampton Wanderers gestalde Francisco Trincão ook definitief overstapt.