Standard toonde eindelijk eens goede mentaliteit: Iedereen heeft zich gesmeten

Standard toonde eindelijk eens goede mentaliteit: "Iedereen heeft zich gesmeten"

03-03-2022 10:21

De zucht van opluchting die doorheen Sclessin ging na het laatste fluitsignaal tegen K. Beerschot V.A. (1-0), was veelzeggend. Eigenlijk zou een historische topclub als Standard Luik altijd eenvoudig moeten winnen van de rode lantaarn, maar dit seizoen hebben De Rouches het erg lastig. Ook Nicolas Raskin was dan ook in de wolken met de overwinning.

"Dit is een belangrijke overwinning die we al lang nodig hebben", liet Raskin optekenen bij La Dernière HeureHet kostte bloed, zweet en tranen, vooral omdat Standard in de eerste helft naliet om de score uit te diepen. "Maar we mogen trots zijn dat we zo goed stand hielden nadat we met tien tegen elf vielen. Nu zijn we praktisch gered."

Het Luikse bestuur had de voorbije week de duimschroeven aangedraaid. Meer discipline, dat was de boodschap. Bij Raskin is die alvast uitstekend aangekomen. "Ik ben dood", reageerde hij. "Iedereen heeft zich volledig gesmeten." Ook de terugkeer van de supporters op Sclessin maakte een groot verschil. "We hebben hen gemist", vertelde Raskin.

Volgende opdracht voor Standard: de verplaatsing naar Sporting Charleroi. Na de heenwedstrijd, die vroegtijdig werd afgebroken door supportersonrusten, heeft Raskin nog "een rekening openstaan". "Nu willen we opnieuw plezier vinden, want je moet niet geloven dat de situatie ons niet raakte", besloot hij.