Clement likt wonden: Nog steeds actief in twee competities, we blijven ambitieus

Clement likt wonden: "Nog steeds actief in twee competities, we blijven ambitieus"

03-03-2022 10:06
15

AS Monaco zal nog een beetje langer moeten wachten op een nieuwe bekertriomf. De halve finale tegen FC Nantes bood nochtans een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Coupe de France, maar een strafschoppenserie besliste daar anders over, tot grote ontgoocheling van Philippe Clement.

De trainer had uitzicht op een eerste trofee in dienst van Monaco, maar dat mocht niet zijn. "Ik ben ontgoocheld, want het had anders kunnen uitdraaien", tekende Het Laatste Nieuws zijn reactie op. In de reguliere speeltijd scoorden beide elftallen twee keer. Daarna moest de beslissing vallen vanop elf meter. "Strafschoppen zijn altijd een loterij", beseft Clement.

Bovendien maakte ook het thuisvoordeel een verschil, merkt hij op. "Nantes werd gesteund door hun supporters. Ben Yedder en Tchouaméni hebben hun verantwoordelijkheid genomen, maar het geluk was niet aan onze zijde", verwijst Clement naar de strafschoppenreeks.

Ondanks de uitschakeling richt onze landgenoot de blik alweer vooruit. "We zijn nog steeds actief in twee competities - de Ligue 1 en de Europa League - en blijven heel ambitieus", klinkt het. Komende zaterdag kan Monaco een goede zaak doen in de strijd om de Europese tickets, al moet het dan wel een mooi resultaat halen op bezoek bij Olympique Marseille, het nummer twee in de Ligue 1. In de achtste finales van de Europa League is Sporting Braga dan weer de tegenstander.