Twitter geniet: 'Heerlijk om zien hoe Tissoudali Mechele belachelijk maakt'

Twitter geniet: 'Heerlijk om zien hoe Tissoudali Mechele belachelijk maakt'

03-03-2022 09:49 Laatste update: 09:53
57

Al wie KAA Gent een warm hart toedraagt, is deze ochtend opgestaan met een glimlach van oor tot oor, dat kan niet anders (tenzij ze nog moeten opstaan). Na de 0-3-overwinning bij rivaal Club Brugge en bijbehorende kwalificatie, lacht het leven De Buffalo's toe. Tarik Tissoudali zette dat gevoel nog extra in de verf met een uitdagend kunstje.

In de tweede helft kan Tissoudali het niet laten. Wanneer hij de bal aangespeeld krijgt aan de linkerzijde van het strafschopgebied, gaat de dribbelkont met beide voeten op de bal staan om tegenstander Brandon Mechele uit zijn kot te lokken. Wanneer die laatste eigenlijk geen kik geeft, besluit Tissoudali dan maar om een dribbel in te zetten. Met succes. Het Gentse publiek op Jan Breydel kirt van de pret.

Ook op Twitter gaat de actie van Tissoudali niet onopgemerkt voorbij. De Gentse fans zijn uiteraard door het dolle heen. Zij vinden het 'heerlijk' om de rivaal uit Brugge even op haar plaats te zetten. Zelfs supporters van andere clubs spreken hun waardering uit voor het technische vermogen van Tissoudali. Een bloemlezing:

Overigens sprak scheidsrechter Erik Lambrechts Tissoudali even kort aan na de bewuste fase. Hij maakte de Nederlandse Marokkaan hoogstwaarschijnlijk duidelijk dat op de bal staan eigenlijk niet mag, omdat je op die manier de bal blokkeert en bijgevolg onbespeelbaar maakt.