Club Brugge wisselt goede met slechte matchen af: We moeten constanter worden

Club Brugge wisselt goede met slechte matchen af: "We moeten constanter worden"

03-03-2022 09:32
24

Na de vroegtijdige uitschakeling in Europa is ook het bekerparcours op een ontgoocheling uitgedraaid voor Club Brugge. Ondanks een 0-1-zege in de Ghelamco Arena versperde KAA Gent de landskampioen de weg naar de finale. Op Jan Breydel werd het immers 0-3. Brandon Mechele ziet een belangrijk werkpunt voor zijn ploeggenoten en zichzelf.

"We moeten constanter worden in onze prestaties", luidt de centrale conclusie van Mechele op de website van Club. Afgelopen zondag veegde Blauw-Zwart nog de vloer aan met Royal Antwerp FC (4-1), maar tegen Gent zaten de wedstrijdomstandigheden tegen. "De eerste helft waren we dominant en hadden we de bal", zag Mechele nochtans. Door de bliksemsnelle treffer van Vadis Odjdja verdween de bonus uit de heenwedstrijd evenwel meteen als sneeuw voor de zon.

"De verwachtingen waren hoog, maar we hebben ze niet ingelost", beseft Mechele. Nu zal Club zich moeten richten op de competitie, en meer bepaald de inhaaljacht op Union Saint-Gilloise. "De achterstand is zeven punten. Er is werk aan de winkel voor ons", klinkt het. Mechele heeft echter vertrouwen dat het nog in orde kan komen. Kampioen worden is en blijft in ieder geval de doelstelling.

Odoi gezalfd
In de tweede helft maakte Denis Odoi de opdracht van zijn elftal er nog wat moeilijker op door rood te pakken. Na een duel met Tarik Tissoudali liet hij zijn arm wapperen. "Jammer dat hij juist zijn arm losliet en zijn gezicht raakte. Dat is niet bewust, je wil hem nooit slaan", analyseert Mechele de fase. Hij verwacht niet dat Odoi zich in de toekomst nog eens zal laten vangen. "Denis heeft ook ervaring genoeg."