Slachtoffer Ozornwafor verwijt Vanzeir helemaal niets: Ik heb medelijden met hem

Slachtoffer Ozornwafor verwijt Vanzeir helemaal niets: "Ik heb medelijden met hem"

03-03-2022 09:02 Laatste update: 09:11
6

Terwijl Union Saint-Gilloise nog enkele weken geen beroep kan doen op Dante Vanzeir, kan Valentine Ozornwafor gelukkig wel al weer aan voetballen denken. Vorig weekend stond hij zelfs aan de aftrap bij Sporting Charleroi op het veld van K. Beerschot V.A. (2-3). De verdediger koestert hoegenaamd geen wraakgevoelens richting Vanzeir.

Iedereen weet inmiddels wat er gebeurde, op die bewuste 19e februari op Mambourg. Na een hardnekkig duel weg van de bal gaat bij Vanzeir even het licht uit en haalt hij met een vuistslag uit naar het gezicht van Ozornwafor. Die zijgt neer en zou naar verluidt zelfs twee keer buiten bewustzijn geweest zijn. De Nigeriaan werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar de schade bleek mee te vallen. Uiteindelijk kreeg Vanzeir een schorsing van vijf effectieve speeldagen (plus drie voorwaardelijke) te verwerken.

Als het van Ozornwafor afhangt, mocht dat gerust wat minder zijn. "Ik had dit allemaal niet verwacht", geeft hij in Het Belang van Limburg aan dat het ook hem een beetje boven het hoofd gegroeid is. "Eigenlijk ben ik het soort persoon die medelijden krijgt. Ik stel me dan voor hoe ik me zou voelen mocht ik vijf wedstrijden moest missen. Ik weet dat hij zich er slecht over voelt, dus ik heb medelijden met hem."

Excuses aanvaard
Wat helpt, is dat Vanzeir zich al meerdere malen verontschuldigd heeft. Dat deed hij vlak na de wedstrijd in de kleedkamer van Charleroi en herhaalde hij via sociale media. "Dante Vanzeir heeft me gebeld om zich te excuseren en ik heb zijn excuses meteen aanvaard. Ik had hem eigenlijk zelfs al vergeven voor hij me belde, ik heb geen wraakgevoelens tegen wie dan ook", voegt Ozornwafor ook nog toe.

Intussen kan de 22-jarige Nigeriaan zich weer volledig richten op het voetbal. Enkele in de eerste dagen na de slag had hij wat fysieke ongemakken. "Het ging enkele dagen niet zo goed, ik kon niets eten. Maar nu gaat het wel", besluit Ozornwafor. De komende weken moet hij Charleroi proberen helpen aan een ticket voor de Europe Play-Off of, wie weet, zelfs de Champions Play-Off.