Chelsea ontsnapt aan FA Cup-blamage dankzij winning-goal van Lukaku

02-03-2022 22:20

Chelsea is woensdagavond door het oog van de naald gekropen in de FA Cup. Op bezoek bij Championship-club Luton Town keken The Blues lange tijd tegen een achterstand aan, maar toch is de kwartfinale een feit. Romelu Lukaku maakte de winning-goal.

Voor de wedstrijd tegen Luton koos Thomas Tuchel ervoor om een aantal wijzigingen door te voeren in zijn elftal. Zo kregen onder meer Timo Werner, Saúl, Kenedy en Ruben Loftus-Cheek een kans in de basis. Chelsea kwam echter razendsnel op achterstand na de verloren League Cup-finale van zaterdag: uit een corner kopte Reece Burke de bal raak.

Daarna nam Chelsea het initiatief, terwijl de thuisploeg volledig inzakte. 25 minuten na de openingstreffer kwam de ploeg van Tuchel langszij, doordat Saúl de bal in de verre hoek prikte. Chelsea leek de rust daardoor in te gaan met een gelijke stand, maar niets bleek minder waar: vlak voor de pauze brak Harry Cornick door de Chelsea-verdediging heen en verschalkte hij Kepa Arrizabalaga: 2-1.

Dat was ook de stand die na 45 minuten op het scorebord stond, waardoor de bezoekers aan de bak moesten in de tweede helft. Chelsea viel massaal aan, terwijl Luton Town niet meer kon dan de boel dichthouden. Dat lukte tot de 68ste minuut: na een fijne pass van Loftus-Cheek maakte Werner de gelijkmaker. Ruim tien minuten voor tijd maakte Chelsea zelfs de bevrijdende 2-3, doordat een glijdende Romelu Lukaku de bal achter invaldoelman Harry Isted kreeg.

Daardoor boekt Chelsea een minimale overwinning op Luton Town. De ploeg plaatst zich voor de kwartfinale van de FA Cup. Manchester City, Crystal Palace en Middlesbrough zijn ook al zeker van de volgende ronde.