Legendestatus Messi en Ronaldo gebagatelliseerd: 'Ik ben kwalitatief evengoed'

Legendestatus Messi en Ronaldo gebagatelliseerd: 'Ik ben kwalitatief evengoed'

02-03-2022 12:15
7

Mario Balotelli schaart zichzelf kwalitatief gezien in het rijtje met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Italiaan stelt dat het een grote fout is geweest om Manchester City in 2013 te verlaten. Het is de reden dat hij ten opzichte van de twee grootheden het onderspit delft. 

De 31-jarige Balotelli is inmiddels speler van Adana Demirspor, waar hij via Brescia en AC Monza terechtkwam. "Ik heb wat kansen gemist om dat niveau te halen", zegt hij in gesprek met The Athletic over het niveau van Messi en Ronaldo. "Maar ik ben er nog steeds honderd procent zeker van dat ik kwalitatief van hetzelfde niveau ben, als het echt puur gaat om kwaliteit."

Tijdens zijn Manchester City-periode stond Balotelli te boek als enfant terrible. Terugblikkend concludeert de spits dat hij destijds nog niet volwassen genoeg was. "Als ik toen de mentaliteit had gehad die ik nu heb, dan had ik een Gouden Bal kunnen winnen. Dat weet ik zeker. Inmiddels ben ik volwassener geworden."

Sinds hij bij Adana Demirspor speelt, zit zijn loopbaan weer in de lift. Voor het eerst sinds jaren heeft hij weer een oproep gekregen voor de Italiaanse nationale ploeg. Eind maart speelt Italië tegen Noord-Macedonië voor een WK-ticket. Bij winst treffen Azzurri de winnaar van het duel Portugal-Turkije. De uiteindelijk winnaar is komend najaar actief op het WK in Qatar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie