Still (Charleroi): Blessure Koffi is een gevolg van zijn botsing met Kouyate

Still (Charleroi): "Blessure Koffi is een gevolg van zijn botsing met Kouyate"

02-03-2022 12:00 Laatste update: 12:00

In zijn eigen box had Hervé Koffi pijn, hij klaagde over zijn heup en onderrug. Enkele minuten eerder had de doelman van FC Charleroi het aangedurfd om gevaarlijk uit zijn strafschopgebied te komen om vervolgens een rebound te missen na contact met een Antwerpse man. Nochtans ligt de oorzaak van de pijn blijkbaar ergens anders.

Edward Still legde het uit in een persconferentie. "Hervé heeft een pijnlijke plek in zijn heup; het is een gevolg van zijn botsing met Cheikhou Kouyate en zijn hersenschudding tijdens het WK. Op vrijdag, tijdens een opruiming, gleed zijn steunvoet iets uit en veroorzaakte dezelfde blokkade opnieuw." 

Het harde, zandige veld in Kiel hielp niet. De trainers beseften al snel dat zij Koffi maar tot in de kleedkamer moesten steunen. De terugkeer van de oud-speler van Lille, die zijn eerste wedstrijd van 2022 voor Charleroi speelde, werd daardoor afgekapt. 

Hij had twee weken geleden al kunnen terugkeren in de basis, maar zijn coach koos voor voorzichtigheid. Het was een verstandige keuze, vooral omdat Bingourou Kamara, zijn vervanger, een goede partij speelde. "Een speler moet zich 100% in zijn lichaam voelen om op zijn niveau te kunnen presteren," herhaalt de Sporting-coach in La Dernière Heure