Liverpool maakt kans op de quadruple, Origi kan zijn rol spelen in FA Cup

Liverpool maakt kans op de quadruple, Origi kan zijn rol spelen in FA Cup

02-03-2022 11:42
1

Woensdagavond speelt Liverpool FC in de achtste finale van de FA Cup. De mannen van Klopp spelen tegen hekkensluiter in de competitie, Norwich City. Voor Divock Origi zijn dit de wedstrijden waarin hij moet imponeren en in het oog van zijn coach spelen. In het hart van de fans zit hij alleszins al.

Zondag mocht Origi invallen in de finale van de League Cup tegen Chelsea FC. Hij werkte hard en scoorde een penalty in de knotsgekke reeks. De glimlach op zijn gelaat doet toch  vermoeden dat hij nog steeds gelukkig is bij de club. De knuffels van Klopp en de liederen die de supporters hem toezingen. DH sport maakt een overzicht van de situatie.

Nieuwe uitdaging
Zijn contract loopt af op 30 juni van dit jaar en de directie van de Reds heeft hem geen verlenging aangeboden. The Daily Mail beweert zelfs dat het zeker is dat de spits aan het einde van zijn huurcontract zal vertrekken. De speler heeft een schrijnend tekort aan speeltijd en is zich er ook van bewust dat een nieuwe uitdaging, in Engeland of daarbuiten, hem ten goede zou komen. 

Zeer respectabel
Sinds hij in 2015 bij Liverpool kwam, heeft de voormalig Lille-speler nooit een echte basisplaats gevonden, hoewel hij een zeer respectabel gemiddelde van één doelpunt per 170 minuten heeft laten zien. Divock Origi had deze winter al kunnen vertrekken toen Burnley en Newcastle bij Liverpool aanklopten. Hij gaf er echter de voorkeur aan de laatste maanden van zijn contract uit te dienen en de voorbeeldige professionaliteit te tonen die hem in de loop der jaren heeft gekenmerkt. 

Hoogvlieger
Wat zou het mooi zijn om zijn avontuur op Anfield af te sluiten met een absolute hoogvlieger. De Reds zijn namelijk in de running om als eerste Engelse club de ‘Quadruple’ binnen te halen. Ze haalden zondag al de eerste binnen, de League Cup. Ze zijn nog actief in drie andere competities: De Premier League, de Champions League en de FA Cup. Die laatstgenoemde zou wel eens gemaakt kunnen zijn voor Origi. Het is een competitie waar hij wel vaker speelminuten in krijgt. 

"De Quadruple?"
Jurgen Klopp begint alvast nog niet met dromen, nuchter als hij is brengt hij focus op de volgende wedstrijd. "De Quadruple? Ik ben er niet zeker van dat we op dit moment dicht bij iets zijn, we zitten gewoon nog in drie competities," zei Jurgen Klopp, die al heeft aangekondigd dat hij "wijzigingen zal aanbrengen omdat we zondag 120 minuten hebben gespeeld. Het is een kans voor Origi om voor een van de laatste keren te laten zien wat hij waard is.”