Scout over Bounida: Ajax heeft genoeg ervaring met dit soort jongens

Scout over Bounida: "Ajax heeft genoeg ervaring met dit soort jongens"

2 March - 10:30 Laatste update: 10:38
17

De Belgische scout Urbain Haesaert prijst Rayane Bounida. Ajax gaat het vijftienjarige talent contracteren, maar Haesaert deed al het voorwerk. Bounida wordt de zesde Belg die hij naar Ajax brengt.

Bounida is dus zeker niet de eerste Belg die dankzij Haesaert naar Ajax kwam. "Ik begon met Thomas Vermaelen, dan Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Tom De Mul en Stanley Aborah. Ze haalden allemaal de A-kern en ­alleen Aborah miste een grote carrière. Rayane past ook bij Ajax", zegt hij tegen De Standaard.

De jeugdspeler van Anderlecht heeft fysiek nog wat stappen te zetten, maar Haesaert zegt dat hij in andere dingen uitblinkt. "Rayane is altijd aanspeelbaar. Hij heeft een excellente balcontrole en is één met de bal. Hij is slim en voorziet wat er gaat gebeuren."

"Hij mist nog wat kracht, maar dat komt nog wel. Hem nu snel naar de fitness sturen, is geen goed idee. Ajax heeft genoeg ervaring met dit soort laat-mature jongens. We gaan niets overhaasten. Rayane direct laten meedoen met de U21, zou niet slim zijn", zegt Haesaert.

Bounida wordt donderdag zestien jaar en mag dan zijn eerste profcontract tekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie