Solskjaer krijgt megabedrag mee na ontslag bij Manchester United

Solskjaer krijgt megabedrag mee na ontslag bij Manchester United

02-03-2022 10:15
1

Ole Gunnar Solskjaer zit er financieel voorlopig warmpjes bij. Manchester United heeft de Noor een flinke ontslagvergoeding meegegeven, zo blijkt volgens Engelse media uit het jaarverslag. Solskjaer kreeg negen miljoen euro mee.

Het totaalbedrag komt uit op ongeveer 10,7 miljoen euro, omdat ook de contracten van assistenten Michael Carrick, Kieran McKenna en Martyn Pert afgekocht moesten worden. Solskjaer krijgt met de negen miljoen het grootste bedrag mee, maar dat is niets vergeleken met wat voorganger José Mourinho kreeg. De Portugees incasseerde een ontslagvergoeding van bijna twintig miljoen euro. 

Sportief
Manchester United stelde Ralf Rangnick aan als interim-opvolger van Solskjaer. Het gaat met vallen en opstaan in Engeland. Volgens sportief directeur John Murtough is in de top-vier eindigen "niet het uiteindelijke doel voor Manchester United, en iedereen bij de club is gefocust op het strijden voor de belangrijkste prijzen."

De zoektocht naar een permanente opvolger is in volle gang. "Met als doel ons weer te laten strijden voor die binnenlandse en Europese titels."