Joos: Zijn beste vriend is Lloris, die heeft toch ook al geflaterd als keeper?

Joos: "Zijn beste vriend is Lloris, die heeft toch ook al geflaterd als keeper?"

02-03-2022 09:00 Laatste update: 09:17
7

Standard is op de dool en moet vandaag voor het eerst in vijf wedstrijden terug zien te winnen. Dat tegen Beerschot zonder doelman Arnaud Bodart, die wordt op de bank gehouden door trainer Luka Elsner en dat begrijpen Steven Defour en Filip Joos bij 90 Minutes niet.

Bodart zou na de nederlaag tegen KAA Gent, waarin hij flaterde bij het Gentse doelpunt, naar het kantoor van Elsner geroepen zijn om daar te horen te krijgen dat tweede doelman Laurent Henkinet tegen Beerschot onder de lat zou staan. “Bodart houdt Standard een heel seizoen recht en om hen dan nu onder de bus te gooien”, zei Defour vol onbegrip. “Hij is een van de weinigen bij Standard die een bepaald niveau haalt dit seizoen. Ik snap Elsner niet, ik heb al met heb gepraat en hij is nochtans een goede trainer.

Filip Joos deelde in het ongebrip van Defour. “De beste vriend van Elsner is Hugo Lloris. Die zijn samen opgegroeid in Nice. Lloris heeft toch ook al geflaterd als keeper?” vroeg Joos zich luidop af. “Je kan veel zeggen over Bodart, maar het is wel iemand die er elke wedstrijd alles aan doet. Dat vind ik nu echt een speler die je nooit iets kan verwijten. En ik denk ook dat de Standard-supporters dat ook niet doen.” Joos voegde er nog aan toe dat de manier waarop Elsner reageert, bewijst dat coaches het soms gewoon niet meer weten.

Standard tegen Beerschot is een duel tussen twee teams in crisis. Beerschot als hekkensluiter en Standard dat met een één op vijftien geen antwoorden meer lijkt te vinden. De nummer 14 tegen de nummer 18, de winnaar van deze match zal (even) opgelucht ademhalen.