Barça zet deur voor Dembéle open: Altijd gehoopt dat hij zou blijven

Barça zet deur voor Dembéle open: "Altijd gehoopt dat hij zou blijven"

01-03-2022 14:45
1

FC Barcelona hoopt Ousmane Dembélé toch weer te verleiden tot een langer verblijf. Voorzitter Joan Laporta bevestigt dat de deur voor de 24-jarige aanvaller open staat.

De Catalanen bereikten tot dusver geen akkoord met Dembélé om zijn aflopende contract te verlengen, waarna de Catalanen er alles aan deden om hem in januari te verkopen. "We willen alleen spelers die zich volledig inzetten. We hebben hem verteld dat hij zo snel mogelijk de club moet verlaten", liet technisch directeur Mateu Alemany weten. Een transfer bleef echter uit, waardoor Xavi weer gewoon een beroep doet op de Fransman.

Dembélé vertolkte zondag als invaller zelfs een hoofdrol in het La Liga-duel met Athletic Bilbao. De dribbelaar was tijdens de 4-0 zege goed voor een doelpunt en twee assists, nadat hij een week eerder tegen Valencia alweer in de basis was begonnen. Diario SPORT schreef toen al dat Dembélé het liefst in Camp Nou wil blijven en Laporta wakkert het vuurtje nu verder aan.

"Dembélé kent ons voorstel", zegt de preses tegen Cadena SER. "We hebben altijd gehoopt dat hij zou blijven. We hopen dat hij er aan het einde van het seizoen nog eens over nadenkt."