Simons (Zulte Waregem) is positief: Mentale voordeel ligt nu nog meer bij ons

Simons (Zulte Waregem) is positief: "Mentale voordeel ligt nu nog meer bij ons"

01-03-2022 11:45 Laatste update: 11:56

Het heeft erom gespannen, maar SV Zulte Waregem kon na acht (!) wedstrijden eindelijk nog eens genieten van een overwinning. Zulte won met een magere 1-0 van Seraing. “Het gaat om de drie punten,” klonk het in aanloop naar de wedstrijd. Het plan werd juist uitgevoerd en de manier waarop was duidelijk ondergeschikt aan het resultaat.

Tony Beeuwsaert, de grote baas van de club, kwam na affluiten even piepen in de kleedkamer. Hij feliciteerde al zijn spelers, en was hoogstwaarschijnlijk opgelucht dat de druk wat van de ketel is."Een groot feest is er in de kleedkamer niet losgebarsten. Daarvoor was de stress en de nervositeit voor en tijdens de wedstrijd te groot”, dat vertelde de trainer Timmy Simons aan Het Nieuwsblad.

Vijftiende
Er heerste vooral opluchting, Waregem was namelijk de mindere ploeg op het veld, maar won wel en springt nu over Eupen naar de vijftiende plek in het klassement. Het vergezelt daar Standard Liege. “Maar het mag ook eens meezitten”, vertelde Sammy Bossut na afloop van de wedstrijd. Gelijk heeft hij, op die plekken van het klassement heb je nu eenmaal af en toe eens dat snuifje geluk nodig.  “Op het einde van de rit telt enkel het resultaat. We wisten dat Seraing voorin veel kwaliteit heeft lopen en die hebben we goed kunnen lamleggen.” 

"Zege op karakter"
Dat stemde ook Simons tevreden. “Het was een zege op karakter. De afgelopen wedstrijden speelden we misschien iets te naïef en dat hebben we nu proberen weg te nemen. Het was vooraf ons plan om het initiatief aan Seraing te laten.” Toch blijft de coach heel nuchter. Het zou dan ook zelfmoord zijn om nu te gaan zweven. “Het mentale voordeel ligt nu nog meer bij ons, maar we zullen nog punten moeten halen om helemaal veilig te zijn. Het zal strijden worden tot we honderd procent gered zijn.” Zondag speelt Zulte Waregem tegen KAA Gent