Le Parisien: Messi spreekt zich uit over 'oneerlijke behandeling' in Frankrijk

Le Parisien: Messi spreekt zich uit over 'oneerlijke behandeling' in Frankrijk

01-03-2022 11:30

Lionel Messi speelt sinds de zomer voor Paris Saint-Germain en heeft één ergernis: de Franse media. Dat meldt Le Parisien dinsdag. De Argentijn voelt zich oneerlijk behandeld.

Messi wordt steeds belangrijker voor PSG, maar kan nog niet rekenen op de lovende kritieken die hij wel kreeg in Spanje. De Argentijn (34) verdraagt het negatieve sentiment in de Franse pers steeds minder goed, aldus Le Parisien. Ook zijn familie denkt er zo over.

De kritische media in Frankrijk zouden ook onderwerp van gesprek zijn in de kleedkamer van Paris Saint-Germain. Messi heeft naar verluidt zijn 'verwarring' gedeeld met zijn ploeggenoten. Messi kwam twee weken geleden extra onder vuur te liggen door zijn gemiste penalty in de eerste Champions League-ontmoeting met Real Madrid (1-0).

Ondanks zijn ergernis is de zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or van plan om bij PSG te blijven. Hij ondertekende in augustus een tweejarig contract in Parijs, met een optie voor een extra jaar. Messi is met tien assists de beste aangever van de Ligue 1 dit seizoen.