Extra Time tevreden: Harde straffen van FIFA en UEFA, maar goede beslissingen

Extra Time tevreden: "Harde straffen van FIFA en UEFA, maar goede beslissingen"

28-02-2022 23:43
1

De inval van Rusland in Oekraïne houdt heel Europa in haar greep. Vanuit het Westen komen massaal veel hulp en steunbetuigingen, zelfs in de voetbalwereld. Extra Time houdt een warm pleidooi voor alle acties die de voorbije dagen tot uiting kwamen.

"Je voelt een golf van solidariteit vanuit de voetbalwereld", ging Filip Joos van start in de uitzending op maandagavond. "Het viel me de voorbije dagen toch wel op hoe het voetbal zich verenigde. Man United besloot om niet langer met Aeroflot te vliegen, de UEFA besloot de lucratieve deal met Gazprom af te blazen ...", somt hij enkele maatregelen op. Joos benadrukt dat hij die volledig terecht vindt.

Ook vanuit Benfica kwamen er mooie beelden, met Roman Yaremchuk als spilfiguur. Midweeks scoorde de gewezen aanvaller van KAA Gent al tegen Ajax, waarna hij een duidelijke boodschap de wereld instuurde. Afgelopen weekend kreeg hij bij zijn invalbeurt zoveel medeleven toegestuurd dat hij de tranen in de ogen kreeg. "Echt knap. Je merkte het ook aan Jaremtsjoek dat het hem echt veel deed", oordeelt Joos.

Harde, maar terechte sancties
Ook bij het Russische volk lopen overigens nog goedhartige mensen rond, benadrukt Joos. Hij neemt Fedor Smolov als voorbeeld. Die toonde op Twitter een volkomen zwart vlak, met daarbij een bijschrift waarin hij oproept om de oorlog tegen de Oekraïners te staken. "Zijn reactie verbaasde mij echt. Heel knap dat hij zich op de sociale media zo durfde uitspreken tegen de oorlog. Het is ook niet zo dat hij in een ver land speelt, hij speelt gewoon in de hoofdstad bij Dinamo Moskou", is Joos aangenaam verrast.

Eerder op de dag grepen de UEFA en de FIFA al zwaar in. Terwijl die eerste alle Russische ploegen uitgesloten heeft uit de Europese clubcompetities, ontzegde die laatste Rusland de toegang tot het WK in Qatar. Joos spreekt van een nooit eerder vertoonde, harde straf. "De meeste Russische spelers zullen het ook niet eens zijn met de oorlog. Al dient het toch een hoger doel en is het een goede beslissing", laat hij er geen twijfel over bestaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie