OH Leuven ziet goudhaantje van voor Nieuwjaar terug: Groeit naar zijn vorm toe

OH Leuven ziet goudhaantje van voor Nieuwjaar terug: "Groeit naar zijn vorm toe"

28-02-2022 23:03

Oud-Heverlee Leuven moest na een wedstrijd met enkele opmerkelijke gebeurtenissen vrede nemen met een puntje tegen RSC Anderlecht (0-0). De negentienjarige Mandela Keita deed het erg keurig op de middenstrook. Na een periode in de luwte komt de jongeling weer aan de oppervlakte, stelt ook Marc Brys vast.

Vanaf het seizoensbegin tot eind november was Keita een vaste waarde als controleur bij OH Leuven. Meer nog, onze landgenoot bleek een regelrechte revelatie. In de donkere wintermaanden verdween hij even naar de bank, maar inmiddels heeft Brys hem opnieuw in zijn elftal ingepast. ''Mandela is nog altijd heel jong", beseft de ervaren trainer bij Het Laatste Nieuws.

"Na z'n goeie heenronde heeft hij een terugval gekend, conditioneel ook", verklaart Brys, die dat overigens niet 'abnormaal' vindt. "Hij is gaandeweg teruggekomen. Hij groeit terug naar z'n vorm toe. Ondanks z'n jonge leeftijd is hij heel verstandig in z'n spel, dat heeft hij laten zien", benoemt Brys de grootste kwaliteit van Keita.