'De Laet nog niet op training verschenen, ook derby met Beerschot in gedrang'

'De Laet nog niet op training verschenen, ook derby met Beerschot in gedrang'

28-02-2022 22:46
2

Niet dat het iets aan het resultaat veranderd had hoogstwaarschijnlijk, maar Royal Antwerp FC moest het bij Club Brugge (4-1) wel stellen zonder aanjager Ritchie De Laet. De ervaren verdediger moest verstek geven vanwege een enkelblessure. Die lijkt hem ook de komende dagen nog parten te blijven spelen.

In vorm is De Laet een onbetwiste basisklant bij Antwerp, waar hij bovendien de aanvoerdersband draagt. Op Jan Breydel mocht hij echter van aan de kant toekijken. Dat scenario zou zich wel eens kunnen herhalen in één van die andere 'matchen van het jaar', de stadsderby met K. Beerschot V.A.. Volgens Het Nieuwsblad verscheen De Laet maandag immers nog niet op het trainingsveld bij The Great Old. 

Verontrustend nieuws voor de trouwe Antwerp-fans. Deze woensdag ondergaat De Laet een onderzoek om uit te vissen hoe zijn toestand momenteel is. Als de 33-jarige verdediger onvoldoende hersteld lijkt, zal dat als rasechte Antwerpenaar ongetwijfeld pijn doen. Niet alleen is Antwerp-Beerschot een erg beladen derby, bovendien kan het voor beide ploegen cruciale gevolgen hebben voor het seizoenseinde. Rood-wit strijdt nog volop voor een plek bij de Champions Play-Off, terwijl paars-wit haar laatste troefkaart uitspeelt om degradatie te omzeilen.