Is de klik er? Club heeft zijn niveau van de voorbije seizoenen teruggevonden

Is de klik er? "Club heeft zijn niveau van de voorbije seizoenen teruggevonden"

28-02-2022 22:02
5

De 4-1-oplawaai die Club Brugge uitdeelde aan Royal Antwerp FC is ongetwijfeld de opmerkelijkste uitslag van het afgelopen weekend. Blauw-Zwart rolde vol overmacht over de tegenstand uit Deurne-Noord. Philippe Albert was onder de indruk van de thuisploeg, al viel Antwerp hem ook zwaar tegen.

Eerst en vooral haalt Albert de loftrompet over voor de Brugse titelverdediger. "Club heeft haar niveau van de voorbije seizoenen teruggevonden, toen het het kampioenschap in de wacht sleepte. Het heeft een boodschap verstuurd naar de concurrentie", analyseert de gewezen verdediger de prestatie van Club in Le Soir

Vooral de wintertransfers maakten een goede beurt, vond Albert. "Odoi heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe rol op de zes", pikt hij er iemand uit. Ook Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen haalden een hoog niveau. "Dat zegt veel over hun winterse rekrutering en bijgevolg over hun scoutingscel." De conclusie van Albert luidt dan ook als volgt. "Ik denk dat dit Brugge niet veel punten meer zal laten liggen."

Ondermaats Antwerp
Aan de overzijde viel minder lof te rapen. Antwerp zakte zwaar door de mand op Jan Breydel. "Het is erg simpel: zonder Butez had Antwerp er vijf, zes of zeven geslikt ...", zag Albert. Volgens hem zal The Great Old met KAA Gent moeten strijden om het laatste plekje in de Champions Play-Off, aangezien hij RSC Anderlecht al als zekerheidje ziet. "Ik ben pessimistischer over Antwerp, zeker na die drie nederlagen in vier wedstrijden", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie