Tielemans en Doku helpen Anderlecht, dat zich naast Barcelona zet

Tielemans en Doku helpen Anderlecht, dat zich naast Barcelona zet

28-02-2022 20:00
12

RSC Anderlecht probeert door de financiële problemen al even een beroep te doen op de eigen jeugd in de hoop ze zo later nog voor een stevige prijs te kunnen verkopen. Dat is ook aardig gelukt, blijkt uit de cijfers van het CIES.

Het onderzoeksbureau bestudeerde de verkoopcijfers van alle clubs ter wereld en meer bepaald van verkoopcijfers van de jeugdspelers. Dat deed het vanaf het jaar 2015 en uit die cijfers blijkt dat RSC Anderlecht één van de meest winstgevende jeugdacademies ter wereld heeft.

Sinds 2015 haalde het maar liefst 91 miljoen euro op na de verkoop van eigen jeugdspelers, met als grote uitschieter Jérémy Doku. Anderlecht staat daarmee op een zestiende plek in de wereldranglijst en doet maar net iets 'slechter' dan FC Barcelona, dat 94 miljoen euro wist te vangen.

De absolute nummer één is AS Monaco, dat maar liefst 246 miljoen euro heeft ontvangen na de verkoop van jeugdspelers. Daarachter volgen Real Madrid (236 miljoen), Olympique Lyon (228 miljoen), AFC Ajax (211 miljoen) en SL Benfica (202 miljoen). Verder zien we geen enkele Belgische ploeg in de top vijftig.