De hand van Xavi is zichtbaar: Hij heeft dat veranderd, tegenstanders lijden nu

De hand van Xavi is zichtbaar: "Hij heeft dat veranderd, tegenstanders lijden nu"

28-02-2022 10:45

Memphis Depay is blij om weer terug te zijn bij FC Barcelona. Na een afwezigheid van 46 dagen luisterde de Nederlander zijn rentree op met een treffer tijdens de 4-0 zege op Athletic Bilbao in de Primera División.

"Ik had niet verwacht er zo lang uit te liggen, maar ik heb gevochten en hard gewerkt om terug te keren", zegt Memphis tegen Barça TV. Hij viel zondag acht minuten voor tijd in voor Adama Traoré en zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord. "Ik ben blij dat ik nu terug ben."

De aanvaller zag de vorm van de Catalanen in de afgelopen weken groeien. "Ik geniet van ons spel. We combineren veel en tonen onze aanvallende kracht", doelt hij onder meer op winteraankopen Traoré, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang. "We hebben nu meer aanvallers en je ziet meteen wat er gebeurt. We scoren drie keer in tien minuten tijd. De winteraankopen doen het erg goed."

Memphis is ook bijzonder lovend over Xavi. "Hij heeft onze trainingsmethoden veranderd. De verdedigers van de tegenstander lijden nu wanneer ze ons tegenkomen", stelt de Oranje-international, die ook nog het interview van Dani Alves onderbrak.