Kritiek op Vanaken: Dit moest rood zijn, wie sportief is, doet dat niet

Kritiek op Vanaken: "Dit moest rood zijn, wie sportief is, doet dat niet"

28-02-2022 10:30 Laatste update: 10:38
54

Een klinkende 4-1 zege van Club Brugge tegen Royal Antwerp FC doet de gesprekken van Blauw-Zwart als echte titelkandidaat opnieuw oplaaien. Maar na de topper is ook de slag van Hans Vanaken in het gezicht van Michael Frey stof tot gesprek. François Colin beoordeelde het voorval als onsportief van Vanaken.

Na zestien minuten probeerde Vanaken de bal af te schermen van de opzittende Frey. Daarbij deelde Vanaken een tik uit in het gezicht van de Zwitserse spits, maar die actie bleef onbestraft. Tot ongenoegen van de Antwerp-spelers en fans, maar ook verschillende analisten vonden de beslissing van de arbitrage om geen kaart te trekken, niet correct.

Ex-chef voetbal van Het Nieuwsblad François Colin loofde Club voor de match tegen Antwerp, maar was minder lovend voor Hans Vanaken en de arbitrage. 'Er mag van mij wat strenger opgetreden worden tegen wapperende handjes', schreef Colin. 'Iemand met de hand in het gezicht slaan of zelfs raken, mag, neen moet rood zijn. Wie sportief is, doet dit niet', aldus Colin in De Witte Duivel.