Vandenbempt: 'Dan zal Club Brugge er toch weer niet ver af zitten'

Vandenbempt: 'Dan zal Club Brugge er toch weer niet ver af zitten'

28-02-2022 10:15 Laatste update: 10:33
10

Na ieder voetbalweekend neemt analist en commentator Peter Vandenbempt de hoogtepunten van de Jupiler Pro League onder de loep bij Sporza. Zo schreef hij natuurlijk ook over de topper tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC.

Volgens Vandenbempt heeft Club Brugge eindelijk nog eens gevoetbald en gewonnen als een echte titelkandidaat. 'Dominant, met veel tempo, pressing, snel en goed voetbal, met 4 wintertransfers die een hoofdrol hebben gespeeld', analyseerde Vandenbempt. 'Adamyan hebben we toch een beetje ontdekt als diepe spits.' Vandenbempt prees ook de flankspelers van Blauw-Zwart, Skov Olsen en Buchanan, die volgens hem het spel van Club diepgang en wat versnelling gaven.

Voor Vandenbempt was de opvallendste der Brugse wintertransfers Denis Odoi die als verdedigende middenvelder bij Club een nieuwe positie heeft gevonden. 'Een revelatie. Hij heeft in zijn jaren in Engeland een geweldige evolutie doorgemaakt', pende Vandenbempt die vindt dat Odoi ook voetballend onder druk de rust bewaart en goed voetbalt.

Vandenbempt wees erop dat als Blauw-Zwart zonder Charles De Ketelaere een dergelijk niveau kan halen en aanhouden, het er straks toch weer niet al te ver af zal zijn. Tot slot loofde de analist Club Brugge nog voor het goed aankopen van spelers tijdens de wintermercato. 'Het lijkt toch stilaan bevestigd te worden dat Club Brugge nieuwe, frisse jongens nodig had om een nieuwe wind te laten waaien', aldus Vandenbempt.