Xavi deelt bijzonder compliment uit: 'Hij doet mij heel erg aan Iniesta denken'

Xavi deelt bijzonder compliment uit: 'Hij doet mij heel erg aan Iniesta denken'

28-02-2022 09:00 Laatste update: 09:03

Pedri was zondag de grote smaakmaker bij FC Barcelona. Ook Xavi heeft niets dan lof voor de negentienjarige spelmaker na de overtuigende 4-0 zege op Athletic Bilbao in de Primera División.

De trainer van de Catalanen noemde Pedri een week geleden al het grootste talent in de wereld. Nu doet hij een flinke duit in het zakje. "Pedri is geweldig. Hij doet me heel erg aan Andrés Iniesta denken, omdat hij alles er zo makkelijk uit laat zien. Ik heb nog niet vaak zo'n talent gezien", wordt Xavi geciteerd door La Vanguardia.

Hoewel Pedri niet scoorde en ook geen assists gaf, zijn ook Spaanse media lyrisch. 'Van Messi's Barça tot Pedri's Barça', schreef Diario SPORT. 'Barcelona speelt op het ritme van de negentienjarige goochelaar en orkestleider.' Daar kan Xavi zich wel in vinden. "Hij houdt niet van lof omdat hij erg bescheiden is, maar ik heb nog nooit een speler met dit talent gezien in de wereld. Als we het hebben over puur talent, denk ik dat hij de beste speler ter wereld is."

Xavi prijst ook Ousmane Dembélé, die na rust inviel en goed was voor een goal en twee assists. "Hij is een belangrijke troef. Ik heb al vaker gezegd dat hij één van de beste spelers op zijn positie kan worden. Ik ben erg blij met hem." De Franse vleugelaanvaller vierde zijn treffer met het hele team en hij omhelsde ook Xavi. "Of hij toch blijft? Dat hangt van Ousmane af en de club. We sluiten niets uit. Ik kan alleen zeggen dat dit de Dembélé is die we willen zien."