Enorme opluchting bij Vossen en Zulte Waregem: Deze wedstrijd was dramatisch

Enorme opluchting bij Vossen en Zulte Waregem: "Deze wedstrijd was dramatisch"

27-02-2022 23:44
2

SV Zulte Waregem heeft zich met hangen en wurgen in een riantere uitgangspositie gewrongen met het oog op lijfsbehoud in Eerste Klasse A. In de zespuntenmatch tegen RFC Seraing waren de bezoekers uit Luik duidelijk baas, maar een doelpuntje van Jelle Vossen bleek levensbelangrijk: 1-0. Die laatste zal dan ook enkel de drie punten onthouden.

Na afloop van de partij kon Vossen nauwelijks geloven dat hij als winnaar van het veld mocht stappen. "De opluchting is bijzonder groot, we moesten deze match gewoon winnen. Deze wedstrijd was dramatisch, gelukkig kunnen we hem wel winnend afsluiten", windt de aanvaller er geen doekjes om bij SporzaZeker in de eerste helft kreeg Zulte Waregem geen poot aan de grond. Gelukkig voor de thuisploeg liet Seraing enkele wenkende kansen onbenut.

Al bij al kon Vossen wel leven met die belabberde prestatie. "De manier waarop deed er vandaag niet toe, dit was een echt degradatieduel. Ondanks die slechte wedstrijd ben ik wel ongelooflijk gelukkig met deze zege. Ik had er niet aan willen denken dat we deze match verloren hadden", besluit hij. Nu staan de sterren in ieder geval een pak gunstiger voor Essevee. De voorsprong op Seraing bedraagt zes punten, die op K. Beerschot V.A. al dertien. Bovendien is Zulte Waregem ook KAS Eupen voorbijgestoken in de rangschikking.

Dat uitgerekend Vossen zich tot grote held zou kronen, viel overigens te verwachten. De sluipschutter is bezig aan zijn beste seizoen in jaren en zet zijn teller voorlopig op vijftien competitietreffers. Spitsbroeder Zinho Gano heeft er twee minder. Het mag duidelijk zijn dat dat koningskoppel van goudwaarde is voor Zulte Waregem ...