Scudetto-dromen Napoli blijven in leven na krankzinnig slot in Rome

27-02-2022 23:01 Laatste update: 23:17
1

Napoli wacht nog altijd op zijn eerste Scudetto sinds 1990, maar dit seizoen zou het er zomaar eens van kunnen komen. De ploeg van Luciano Spalletti is de koploper van de Serie A, na een uitzege op SS Lazio, die het in een sensationeel slot leek te verspelen én weer heroverde. Dries Mertens bleef 90 minuten aan de bank gekluisterd.

Ciro Immobile, vice-topscorer van het Serie A-seizoen, hield zijn kruit droog in Rome, maar het was een andere oudgediende die de wedstrijd in het Stadio Olimpico besliste. Matteo Politano pikte de bal op na lichtzinnig uitverdedigen van de thuisploeg en uiteindelijk werd Lorenzo Insigne (foto) in stelling gebracht. De binnenkort naar Toronto FC vertrekkende aanvoerder brak de ban met een strakke uithaal: 0-1.

Een derde routinier bezorgde de Romeinen laat in de wedstrijd alsnog een gelijkmaker. Pedro nam een afgeslagen vrije trap van Luis Alberto ineens op de slof en volleerde twee minuten voor tijd de 1-1 binnen. Dat was echter niet de laatste dramatische wending: diep in de extra tijd werd het nog 1-2 via Fabián Ruiz.

Napoli komt in punten gelijk met AC Milan en is in het voordeel qua onderling resultaat: op 19 december werd immers in San Siro gewonnen, maar de Rossoneri komen pikant genoeg in de volgende speelronde naar Napels. Titelhouder Internazionale staat derde, met twee punten achterstand op de koplopers: de Nerazurri hebben nog wel één wedstrijd tegoed én zijn qua onderling resultaat juist in het voordeel ten opzichte van Napoli.