Seraing is heer en meester aan Gaverbeek, maar Zulte Waregem pakt cruciale zege

Seraing is heer en meester aan Gaverbeek, maar Zulte Waregem pakt cruciale zege

27-02-2022 22:50 Laatste update: 22:50
4

Tegen alle wetten van het voetbal in heeft SV Zulte Waregem een gouden driepunter veroverd in de degradatiestrijd. In de kelderkraker met RFC Seraing zag het geweldig af, maar zorgde de onvermijdelijke Jelle Vossen voor een onterechte 1-0-overwinning. Daardoor loopt Essevee nu zes punten weg van de rode streep.

Hoogspanning aan de Gaverbeek, waar beide staartploegen wisten dat ze voor een cruciaal duel stonden. Een zenuwenslag leek waarschijnlijker dan aardig voetbal, maar eigenlijk werkte Seraing die voorspelling niet in de hand. De Luikse bezoekers speelden opperbest en vuurden al na twee minuten een waarschuwing af. Nadat de poging van Youssef Maziz voorbij Sammy Bossut geraakte, stremde die echter in de modder. 

Seraing liet het niet aan haar hart komen, bleef de bovenliggende partij en dwong ook kansen af. Georges Mikautadze besloot naast, maar dé mogelijkheid kwam er voor Kouadio-Yves Dabila. De Ivoriaan slaagde er echter in om de bal nog op de paal te mikken. Een zwoegend Zulte Waregem knutselde nauwelijks iets in elkaar, tot ouwe getrouwe Vossen het bezoek met verstomming sloeg. Hij duwde een rebound binnen voor 1-0, meteen goed voor de ruststand.

Luiks vuur dooft uit
Ook in het tweede bedrijf bepaalde Seraing het tempo. Aan grote kansen geraakte het echter steeds moeilijker. Halverwege draaide Mikautadze wel eens razendsnel om zijn as in de zestien meter, maar zijn poging werd afgeblokt. Hoewel Zulte Waregem gezien de krappe voorsprong best nog steeds vooruit dacht, legde het weinig lef in haar spel, tot grote onvrede van het thuispubliek.

Het ballonnetje van Seraing liep evenwel langzaam leeg. In de laatste minuten kwam Essevee zelfs nog het dichtst bij een verlossende treffer, maar zowel Idrissa Doumbia als Zinho Gano konden net te weinig kracht zetten. Die missers bleken niet noodlottig. Zulte Waregem trok de 1-0 over de streep en zet zo een reuzestap richting het behoud. Met 29 punten wippen de West-Vlamingen over KAS Eupen. Ze tellen nu zes stuks voor op Seraing en liefst dertien op rode lantaarn Beerschot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s