FIFA-statement maakt geen indruk op Polen en Zweden: 'We weigeren'

FIFA-statement maakt geen indruk op Polen en Zweden: 'We weigeren'

27-02-2022 21:45
40

Het statement van de FIFA maakt niet veel indruk op de (potentiële) tegenstanders van de Russische nationale ploeg. De wereldvoetbalbond oordeelde dat Russische voetbalteams voorlopig alleen op neutraal terrein en onder neutrale vlag internationale wedstrijden mogen spelen: dat is voor de bonden van Polen en Zweden echter niet genoeg.

Op de Olympische Spelen komen Russische sporters al enige tijd niet onder de Russische vlag uit, maar na de inval in Oekraïne zal dit ook in het voetbal het geval zijn, heeft de FIFA zondag aangekondigd. Polen wil echter ook niet onder deze voorwaarden tegen Rusland voetballen, laat voorzitter Cezary Kulesza via Twitter weten: hij spreekt van een 'onacceptabel' besluit van de FIFA. 'Ons standpunt blijft intact: de Poolse nationale ploeg zal niet tegen Rusland spelen, onder welke naam ze ook uitkomen.'

Ook de Zweedse bond vindt dat de FIFA niet ver genoeg is gegaan: voorzitter Karl-Erik Nilsson is nog altijd niet van plan om de nationale ploeg tegen Rusland te laten spelen. 'De onrechtmatige en zeer onjuiste inval in Oekraïne maakt elke vorm van voetbalinteractie met Rusland onmogelijk. We roepen de FIFA op om de aanstaande play-offs te annuleren. En ook als ze dat niet doen, weigeren wij om tegen Rusland te spelen, wordt Nilsson geciteerd door Fotbollskanalen.

De betrokken landen zijn nog in de race voor het WK in Qatar en zitten met Rusland in het play-offtraject: volgens de oorspronkelijke planning zou Polen op 24 maart tegen Rusland spelen en treft de winnaar van dat duel vijf dagen later Zweden of Tsjechië. De tegenstanders van Rusland weigeren echter te spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie