Dortmund knoeit opnieuw en mag landstitel stilaan opgeven

Dortmund knoeit opnieuw en mag landstitel stilaan opgeven

27-02-2022 19:38

Borussia Dortmund leek weer terug in de titelrace te komen na geknoei van lijstaanvoerder Bayern München, maar BVB heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tegen FC Augsburg. Na een 1-1 gelijkspel in de WWK Arena is het gat tussen de nummers één en twee van de Bundesliga acht punten geworden.

Bayern won zaterdag al bij Eintracht Frankfurt, het niet geheel okselfrisse Dortmund – dat donderdag uit de Europa League was geknikkerd door Rangers FC – speelde één dag later en moest het stellen zonder onder meer Erling Braut Haaland en Thomas Meunier. De vleugelverdediger werd vervangen door Thorgan Hazard, die Dortmund in de slotfase van de eerste helft op 0-1 zette met een knappe actie. De Rode Duivel trok naar binnen, kapte, draaide en vond de verre hoek.

Lange tijd leek het erop dat Dortmund daar genoeg aan had, maar tien minuten voor tijd was het Augsburg dat kon juichen. Dortmund verloor de bal in de as en kon de daaropvolgende Augsburg-aanval niet onschadelijk maken: Noah-Joel Sarenren-Bazee kopte vervolgens de gelijkmaker voorbij Gregor Kobel.

Bij die 1-1 zou het ook blijven, waardoor Dortmund opnieuw terrein prijs heeft gegeven. Het gat met Bayern is dus acht punten geworden, met nog tien speelrondes te gaan. De koploper en de nummer twee treffen elkaar in de slotfase van het seizoen nog, op 23 april.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie