Mbappe evenaart Ibrahimovic maar is nog niet all-time topschutter bij PSG

Mbappe evenaart Ibrahimovic maar is nog niet all-time topschutter bij PSG

27-02-2022 15:40

Tegen Saint-Etienne won PSG met 3-1 en was Kylian Mbappé goed voor twee doelpunten. Daardoor evenaart Kylian Mbappé het aantal doelpunten dat Zlatan Ibrahimovic maakte voor de Parijse club. Er is slechts een speler die nog beter deed dan Zlatan en Kylian. 

Twee assists voor Lionel Messi leidden tot twee goals voor Mbappé, zo simpel gaat dat bij PSG. Mbappé is pas 23 maar staat nu al tussen de best scorende PSG-spelers allertijden. Met 156 stuks evenaart Mbappé Ibrahimovic en de Franse spits zal er dit seizoen ongetwijfeld nog maar scoren. 

Om topschutter aller tijden te worden bij PSG moet Mbappé er nog wel wat binnenschieten. Momenteel is Edinson Cavani met exact 200 goals de meest scorende PSG-speler ooit. Of Mbappé dat record verbreekt, lijkt nog niet zeker aangezien hij sterk gelinkt wordt aan een transfer naar Real Madrid. In de top 10 van all-time topschutters van PSG staan nog twee huidige spelers van les Parisiens. Neymar met 91 goals en Angel Di Maria deed al 90 keer de netten trillen.

"Ja, dat is erg bijzonder", zei Mbappé voor de micro van PSG TV. "Iemand als Ibra evenaren, dat is fantastisch. En het is mooi om dat dan nog thuis voor onze eigen fans te doen."