Van der Bruggen scoorde ooit wereldgoal tegen Kepa en Carvajal: Los de haak in

Van der Bruggen scoorde ooit wereldgoal tegen Kepa en Carvajal: "Los de haak in"

27-02-2022 15:15

In de podcast van Eleven Insiders waren Steve De Ridder (STVV) en Hannes Van Der Bruggen van Cercle Brugge te gast. Host Dave Peters haalde een anecdote over een wereldgoal die Van Der Bruggen ooit scoorde tegen de beloftenploeg van Spanje.

"Hij heeft toch een jeugdcarrière om te zeggen: Die komt bij Barça uit", zei Peters tegen De Ridder over de middenvelder van Cercle Brugge. Van Der Bruggen relativeerde meteen: "Ik speelde in de wedstrijd tegen Spanje een draak van een eerste helft", zei Van Der Bruggen. "En plots valt de bal uit de lucht en ik dacht: Ik ga er een ei op geven", vervolgde Van Der Bruggen die zich nog herinnerde dat Kepa (Chelsea) toen in doel stond. 

"Die bal vloog los de haak in. Ik heb nog nooit een bal beter op de slof gehad", zei Van Der Bruggen. Dat Spaanse beloftenteam bestond naast Kepa Arrizabalaga nog uit onder andere Saul Niguez (Chelsea), Daniel Carjaval (Real Madrid) en ene Jordi Amat van Eupen. Dat doelpunt kwam in de enige wedstrijd die Van Der Bruggen voor de Belgische U21 speelde, de wedstrijd eindigde op 1-1.