Anderlecht laat unieke kans liggen tegen OHL, rood voor Murillo & Kompany

26-02-2022 22:55
56

Oud-Heverlee Leuven - RSC Anderlecht eindigde op 0-0. Toch zal de match aan Den Dreef nog over de tongen gaan. Een supporter moest immers gereanimeerd worden. En er waren rode kaarten Michael Murillo en ... Vincent Kompany.

Na het puntenverlies van Union eerder op zaterdag en in de wetenschap dat Club Brugge en Royal Antwerp FC elkaar zondag treffen, kon Anderlecht in Leuven een goede zaak doen. In de eerste helft had Anderlecht overduidelijk het meeste balbezit aan Den Dreef, maar qua kansen ging het behoorlijke gelijk op.

Na twee minuten verscheen Maertens alleen voor Van Crombrugge. De doelman van Anderlecht hield zijn ploeg overeind. Drie minuten later was Van Crombrugge weer de man van Anderlecht. Na een inzet van Özkacar volgde een geweldige reflex van de keeper. Het antwoord van Anderlecht volgde meteen met een bal op de paal van Gomez.

Supporter gereanimeerd
Op het moment dat Anderlecht de match volledig in handen aan het nemen was, werd het duel tijdelijk gestaakt. Op de tribune was een supporter onwel geworden en moest gereanimeerd worden. Volgens de eerste berichten ging het gelukkig goed met het slachtoffer en kon de match hervat worden. Voor de rust deed Verschaeren de netten trillen, maar de VAR merkte terecht op dat de middenvelder buitenspel stond toen Zirkzee uithaalde.

Rood voor Kompany
In het begin van de tweede helft kreeg Maertens opnieuw de kans om te scoren. De tweede helft was evenwel geen kopie van de eerste 45 minuten. Anderlecht kon immers haar wil niet meer opleggen. Kompany voerde zoals wekelijks zijn vele wissels door, maar het hielp Anderlecht dit keer niet. Kouamé liet een wenkende kans liggen.

In het slot van de partij pakte Murillo zijn tweede gele kaart en mocht met rood inpakken. Kompany was duidelijk ontevreden met de beslissing van de ref en liet dat merken. Daardoor kreeg ook Kompany twee keer en rood. Aan de score veranderde daarna niets. Het bleef dus 0-0. Anderlecht kan daardoor niet vooruit kijken, maar weer achteruit.