Bayern München en Juventus worstelen, maar winnen wel

26-02-2022 20:55

Bayern München heeft bij Eintracht Frankfurt een lastige avond beleefd, maar stapt wel met de drie punten van het veld af. Het had Leroy Sané nodig om een overwinning te forceren.

Frankfurt - Bayern 0-1
De statistieken spraken niet in het voordeel voor Bayern, dat het de afgelopen jaren knap lastig had bij Eintracht. Zaterdag ging het opnieuw moeizaam en waren de grootste kansen aanvankelijk voor de thuisploeg. Kansloos was Bayern zeker niet. Sterker nog, het kreeg voor rust grote kansen om het overwicht in doelpunten uit te drukken.

Kevin Trapp, die Eintracht een paar keer voor een achterstand behoedde, was twintig minuten voor tijd kansloos op een inzet van Sané, nadat Joshua Kimmich de voorzet gaf. De ingevallen Sam Lammers kon niets meer aan de achterstand doen.

Empoli - Juventus 2-3
Juventus behoudt de aansluiting met de Italiaanse top. Het moest zaterdag alle zeilen bijzetten om van Empoli te winnen, maar het lukte wel 2-3. Winteraanwinst Dusan Vlahovic had opnieuw een groot aandeel in de overwinning.

Juventus was na een half uur op voorsprong gekomen door Moise Kean, maar die voorsprong werd door Szymon Zurkowski al snel weer ongedaan gemaakt. Vlak voor rust scoorde Vlahovic voor de eerste keer en na een uur spelen deed hij dat opnieuw, waardoor hij meteen al onmisbaar lijkt voor Juventus. De 2-3 van Andrea La Mantia maakt het nog even spannend, maar de zege is voor Juventus.