Real ontsnapt in Madrileense buitenwijk: Benzema is weer het goudhaantje

Real ontsnapt in Madrileense buitenwijk: Benzema is weer het goudhaantje

26-02-2022 20:36

Real Madrid is op bezoek bij Rayo Vallecano in de slotfase aan puntenverlies ontsnapt. De Koninklijke, met Thibaut Courtois in de basis en Eden Hazard op de bank, won door een late goal van Karim Benzema met 0-1.

In Vallecas, een buitenwijk van Madrid, had het grote Real het ontzettend moeilijk. De thuisploeg verstopte zich allerminst en dook een aantal keer gevaarlijk voor Thibaut Courtois op, maar die maakte een prima indruk. De Belg hield zijn ploeg op de been en hoopte maar dat er aan de andere kant een keer gescoord zou worden door de aanvallers van De Koninklijke.

Met Vinicius Júnior, Marco Asensio en Karim Benzema waren dat niet de minsten. Toch lukte het de drie aanvallers maar niet om een doelpunt te maken. Omdat ook een treffer van Casemiro werd afgekeurd door de VAR, leek de brilstand op het bord te blijven staan. Benzema dacht daar in minuut 84 uiteindelijk toch anders over: de Fransman tikte binnen na een klasse aanval door het midden en bezorgde zijn ploeg daarmee toch de zege.

Koploper Real geeft dankzij de late 0-1 de concurrentie niet de kans om dichterbij te komen. Sevilla, dat tweede staat, kan met een overwinning later dit weekend weer op zes punten komen.