KV Mechelen en Cercle Brugge delen de punten na regelrecht spektakelstuk

26-02-2022 20:25 Laatste update: 20:32
14

KV Mechelen en Cercle Brugge hebben zaterdag voor een leuke pot voetbal kunnen zorgen. Doelpunten, rode kaarten, veel kansen en uiteindelijk geen winnaar. Malinwa gaf een 2-0 voorsprong nog uit handen en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Cercle Brugge en KV Mechelen zorgden voor een heus spektakelstuk in de eerste helft en lieten ons genieten van flink wat mooi voetbal. Malinwa had het verre van makkelijk tegen Cercle, maar kwam wel op voorsprong via Cuypers en wist die score ook uit te breiden tot 2-0 na een doelpunt van Vinicius.

De eerste helft leek voor KV Mechelen, maar Cercle Brugge reageerde in het slot en kwam aanvankelijk langszij via Senna Miangue. Daar bleef het niet bij want ook Kevin Denkey kon voor de rust nog scoren voor Cercle Brugge. Alles dus te herdoen voor KV Mechelen.

Ook de tweede helft bleef bijzonder leuk om naar te kijken met twee ploegen die naar een derde doelpunt zochten. Cercle Brugge was er dicht bij via Denkey, terwijl Hairemans voor Malinwa ook kon scoren. De partij kon alleszins alle kanten uit.

KV Mechelen nam met de steun van het thuispubliek de wedstrijd wel steeds meer over en leek toch op weg naar dat derde doelpunt. We kregen uiteindelijk een knotsgek duel, met twee rode kaarten (eentje voor Cercle Brugge en eentje voor KV Mechelen) en enkele uitstekende pogingen voor Mechelen om op voorsprong te komen. De bal wilde er echter niet in.

In het absolute slot waren de beste kansen zelf nog voor Cercle Brugge. Rabbi Matondo had de 2-3 aan de voet, maar schoot net naast. Het bleef dan ook 2-2.