Bundesliga: Wolfsburg kan niet winnen ondanks doelpunt van Bornauw

26-02-2022 18:44

Bayer Leverkusen heeft de derde plaats in de Bundesliga verstevigd. Daar was een 2-0 overwinning op laagvlieger Arminia Bielefeld voor nodig. Wolfsburg gaf een voorsprong uit handen tegen Mönchengladbach.

Leverkusen - Bielefeld 3-0
Leverkusen (3e) worstelde alleen in de eerste helft met Bielefeld (14e). Het bleef tot dertig minuten spelen 0-0, waarna Lucas Alario de ban brak. De dubbele wissel van Bielefeld na rust haalde weinig uit, want voor het uur maakte Moussa Diaby er 2-0 van. Daarmee was de wedstrijd min of meer gespeeld, vooral omdat Bielefeld nog niet echt gevaarlijk was geweest. Diaby besliste de wedstrijd vlak voor tijd met de 3-0. Bij Leverkusen viel Timothy Fosu-Mensah een kwartier voor tijd in voor Jeremie Frimpong.

Gladbach - Wolfsburg 2-2
Wolfsburg heeft in de slotfase van het duel met Borussia Mönchengladbach twee dure punten verspeeld. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Die Wölfe, die al na 33 minuten spelen op een 0-2 voorsprong stonden. Jonas Wind scoorde na zes minuten en na ruim een half uur was het Sebastiaan Bornauw die doel trof.

Vlak voor rust zorgde Marcus Thuram voor de aansluitingstreffer, waardoor het toch weer spannend werd. Het leek lang goed te gaan, maar in de slotfase maakte Breel Embolo alsnog gelijk voor Gladbach, dat zelfs had kunnen winnen, ware het niet dat een goal in blessuretijd werd afgekeurd.