Zware kritiek op Nainggolan bij Antwerp: Doet een amateur nog niet

Zware kritiek op Nainggolan bij Antwerp: "Doet een amateur nog niet"

26-02-2022 19:35
19

Royal Antwerp FC haalde afgelopen zomer met grote trom Radja Nainggolan in huis. De voormalige Rode Duivel keerde terug naar België en moet Antwerp aan een titel zien te helpen. Hij kende tot dusver een seizoen met ups en downs, maar Henk Houwaart is niet onder de indruk.

Bij Gazet van Antwerpen spaart de voormalige trainer van Antwerp de kritiek ook niet. "Nainggolan is veel meer vergif voor een trainer", geeft hij aan. "Een schitterende voetballer, maar je moet eens werken met zo eentje."

Zo zag Houwaart Nainggolan ook al in de fout gaan, onder andere tegen KV Mechelen. "Heb je gezien hoe hij bij die tweede goal van Mechelen vorig weekend zijn man liet lopen? Dat doet een amateur nog niet", klinkt het stevig.

En Houwaart gelooft ook niet dat Nainggolan onder coach Brian Priske goed wordt aangepakt. "Priske is te braaf", is Houwaart duidelijk. "Als Nainggolan zijn taak niet doet, moet hij de consequenties dragen. Geef mij dan maar Vanaken in de plaats van Nainggolan. Eveneens een uitstekende voetballer, maar wel bepalend. Én hij blaast nooit hoog van de toren", aldus Houwaart.

De 33-jarige Nainggolan, die nog een contract tot medio 2023 heeft bij Antwerp, kwam dit seizoen 26 keer uit voor The Great Old. Hij was daarin goed voor drie doelpunten en drie assists.