Moet Club Brugge Vormer laten gaan? 'Ze moeten eerlijk met hem zijn'

Moet Club Brugge Vormer laten gaan? 'Ze moeten eerlijk met hem zijn'

26-02-2022 16:30 Laatste update: 16:31
11

Ook onder Alfred Schreuder lijkt Ruud Vormer naar de bank verwezen te zijn en komt hij amper nog in actie voor Club Brugge. De vraag luidt dan ook, wat moet er met Vormer gebeuren? Henk Houwaart heeft een antwoord klaar.

Volgens de ex-trainer van Club Brugge is het duidelijk dat Blauw-Zwart binnenkort afscheid moet nemen van Vormer. "Gewoon eerlijk naar hem toestappen en zeggen dat ze hem niet meer nodig hebben", geeft hij aan in Gazet van Antwerpen.

Al zou dat niet betekenen dat Vormer ook stopt met voetballen. Volgens Houwaart kan Vormer wel nog even door als voetballer. "Je bent nu 33 en nog fit. Ga nog even elders voetballen. Heel de tijd op de bank zitten, is niets voor hem. Dan geraakt hij geïrriteerd, wat hij vervolgens uitstraalt op de rest van de groep.", klinkt het. En daarna lonkt een terugkeer voor Vormer naar Club Brugge, waar hij een rol kan spelen in de staf. "Want zijn populariteit is immens", besluit Houwaart.

De 33-jarige Vormer heeft nog een contract tot medio 2023 bij Club Brugge, waar hij sinds 2014 voor uitkomt. In die periode werd hij vier keer kampioen, pakte hij één keer de Beker van België en won hij één keer de Gouden Schoen.