Racisme duikt op in Nederland: N’Diaye gaat van het veld, Bossin en co knielen

26-02-2022 14:50

Vrijdag ging het mis in de Nederlandse Tweede Klasse. De wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV werd in blessuretijd tijdelijk gestaakt door de scheidsrechter. Aanleiding is het racistisch bejegenen van Seydine N’Diaye, verdediger van Dordrecht. De oerwoudgeluiden kwamen naar verluidt uit het uitvak met MVV-supporters.

Scheidsrechter Richard Martens zou over twee minuten affluiten voor het einde van de wedstrijd en Dordrecht een 3-1 overwinning toekennen, maar besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Omdat N'Diaye eerst zijn beklag deed bij de grensrechter, kreeg hij van Martens geel vanwege aanmerkingen op de leiding.

Pas daarna werd duidelijk wat er precies aan de hand was. N'Diaye legde uit dat hij racistisch bejegend werd door fans van MVV, wees naar het uitvak en liep daarna geëmotioneerd van het veld.

De blessuretijd moest echter nog worden uitgespeeld. De spelers van Dordrecht en MVV kwamen het veld weer op, maar zonder N'Diaye. De spelers die er wel waren - waaronder Liam Bossen Mathis Suray (beiden ex-Anderlecht), Romain Matthys (huurling van Eupen) en Matteo Waem (ex-Antwerp) -, knielden symbolisch. Martens floot daarna voor het einde van de wedstrijd.