'Chelsea moet lastige knoop doorhakken na belangstelling voor Kanté'

'Chelsea moet lastige knoop doorhakken na belangstelling voor Kanté'

26-02-2022 14:20
1

Chelsea staat voor een dilemma nu N'Golo Kanté de interesse heeft gewekt van Paris Saint-Germain, meldt The Telegraph. De dertigjarige balveroveraar ligt nog tot medio 2023 vast en dreigt daarmee zijn laatste contractjaar in te gaan op Stamford Bridge.

Chelsea hanteert doorgaans het beleid om spelers van boven de dertig jaar geen salarisverhoging te geven en hun contract met slechts één jaar te verlengen. In dat geval neemt de Premier League-topclub echter het risico dat Kanté volgend jaar transfervrij naar PSG vertrekt.

De Fransman vertolkt echter nog een cruciale rol in het elftal van manager Thomas Tuchel, waardoor The Blues overwegen hun beleid los te laten, schrijft The Telegraph. De beleidsbepalers van de Londenaren zouden beseffen dat Kanté, die bijna 360.000 euro per week verdient, 'geen normale voetballer is'.

Tegelijkertijd kan dit de laatste kans zijn voor Chelsea om de middenvelder voor een fraaie transfersom te verkopen. PSG heeft hem in het vizier en meldt zich mogelijk al in de zomer met een bod. 

Overigens zit Chelsea in precies hetzelfde schuitje met Jorginho. Met Declan Rice en Aurélien Tchouaméni heeft de club al twee potentiële vervangers op het oog, maar de kans lijkt klein dat Chelsea zowel Kanté als Jorginho wil laten gaan.