Guardiola neemt het op voor Zinchenko in strijd tegen Poetin: Sterke kerel

Guardiola neemt het op voor Zinchenko in strijd tegen Poetin: "Sterke kerel"

26-02-2022 13:00 Laatste update: 12:59

Dat het momenteel verschrikkelijk is voor Oekraïne en haar inwoners is nog zacht uitgedrukt. Over heel de wereld mengen Oekraïense voetballers zich in het conflict. Oleksandr Zinchenko deed dit ook. De jonge speler van Manchester City roept het uit.

De Oekraïense speler van Manchester City uitte zich enkele dagen geleden zeer hard op sociale netwerken en wenste met name de dood van Vladimir Poetin. Het sociale netwerk heeft zijn bericht inmiddels verwijderd, maar de speler liet het er niet bij zitten: hij nam ook deel aan een demonstratie in Manchester waarin hij opriep tot beëindiging van de oorlog.

Grote schaal
In Engeland, maar ook in heel Europa, werd zijn boodschap op grote schaal besproken. In een persconferentie verklaarde zijn coach, Pep Guardiola, dat men zich in de schoenen van zijn speler moest verplaatsen: "Hoe zouden wij ons voelen als ons land waar we geboren zijn, waar we familie en vrienden hebben, werd aangevallen, waarbij onschuldige mensen werden gedood? Hoe zou jij je voelen? 

Sterke kerel
“Ik heb onder vier ogen met hem en het personeel gesproken. Oleks is een ongelooflijk sterke kerel. Het is niet makkelijk, maar vandaag en gisteren in de training was hij briljant. Hij is klaar om te spelen."