Lewandowski achter Pools statement: 'Niet doen alsof er niets aan de hand is'

Lewandowski achter Pools statement: 'Niet doen alsof er niets aan de hand is'

26-02-2022 11:35
0

Robert Lewandowski staat volledig achter de beslissing van Polen om niet tegen Rusland te spelen in de play-offs van het WK. De Poolse sterspeler kan het zich niet voorstellen om in actie te komen tegen de Russen na de invasie van Oekraïne.

Polen zou op 24 maart in Moskou moeten aantreden tegen Rusland, waarna de winnaar het mag opnemen tegen Zweden of Tsjechië. Ook dit zou voor de Russen een thuiswedstrijd worden. Polen, Zweden en Tsjechië lieten eerder deze week in een gezamenlijk statement al weten dat zij niet naar Moskou willen afreizen. Daar deed de Poolse voetbalbond zaterdag dus nog een schepje bovenop: de rood-witten zullen helemaal niet spelen tegen Rusland.

Daar heeft Lewandowski alle begrip voor, ongeacht de consequenties. 'Ik kan me niet voorstellen dat ik een wedstrijd tegen Rusland speel, terwijl de militaire agressie in Oekraïne nog bezig is', schrijft de spits van Bayern München op Twitter. 'Russische voetballers en fans zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niks aan de hand is', besluit hij.

'Geen woorden meer, het is tijd voor actie!', liet bondsvoorzitter Cezary Kulesza al weten. 'We zijn in gesprek met de verschillende voetbalbonden om een gezamenlijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie