Duidelijk statement: Polen gaat niet spelen tegen Rusland in strijd om WK-ticket

Duidelijk statement: Polen gaat niet spelen tegen Rusland in strijd om WK-ticket

26-02-2022 10:30
17

Polen weigert in de play-offs om een ticket voor het WK van dit jaar in Qatar te spelen tegen Rusland. Cezary Kulesza, de voorzitter van de Poolse voetbalbond, laat dat zaterdagochtend weten via zijn account op Twitter.

Twee dagen terug lieten de voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië in een gezamenlijk statement al weten niet in Rusland te willen spelen in de play-offs. Kulesza doet daar nu nog een schepje bovenop: hij stelt dat Polen helemaal niet meer van plan is om aan te treden tegen het land.

'Geen woorden meer, het is tijd voor actie!', begint Kulesza in zijn Twitter-bericht. 'Door de escalatie van de agressie van de Russische Federatie richting Oekraïne, is het Poolse nationale elftal niet van plan om de wedstrijd in de play-offs tegen Rusland te gaan spelen. Dat is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de verschillende voetbalbonden om een gezamenlijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA.'

Polen moet eigenlijk op 24 maart spelen tegen Rusland, in Moskou. Mocht Rusland dat duel winnen, dan speelt het in eigen land tegen Zweden of Tsjechië om een ticket voor het WK. De FIFA houdt de situatie nauwlettend in de gaten. "De eerste wedstrijd is over een maand. Natuurlijk hopen we dat de situatie voor die tijd is opgelost", zo heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino in een korte reactie al laten weten.