Shved heeft het moeilijk, maar zit in selectie: Het hele team leeft met hem mee

Shved heeft het moeilijk, maar zit in selectie: "Het hele team leeft met hem mee"

26-02-2022 10:16

Na de 1-2-zege bij Royal Antwerp FC zit KV Mechelen meer dan ooit in de strijd om de Champions Play-Off verwikkeld. Dan mag het zaterdagavond eigenlijk geen steek laten vallen in het thuisduel met Cercle Brugge. Wouter Vrancken zal defensief wel wat moeten verschuiven en maakt zich bovendien zorgen om Maryan Shved.

Als Oekraïner heeft de aanvaller het uiteraard lastig om zijn hoofd erbij te houden, gezien de oorlog die is losgebarsten in zijn thuisland. "Het spreekt voor zich dat hij ongelooflijk ongerust is over de situatie in zijn thuisland, maar hij traint goed en hij heeft niet aangegeven dat hij mentaal niet in staat is om te spelen", merkt Vrancken op bij Het Nieuwsblad. Shved zit dan ook gewoon in de selectie. "Het hele team leeft met hem mee", klinkt het nog.

In aanvallend opzicht zal KV Mechelen haar geliefkoosde spelletje op de mat kunnen brengen. Aan de overzijde van het veld valt wél een en ander te puzzelen. Vrancken mist met Lucas Bijker (blessure), Thibault Peyre (schorsing) en Dries Wouters (ook geblesseerd) namelijk drie verdedigend ingestelde spelers. Die eerste twee zijn zelfs vaste waarden in de achterhoede.