Derde keer goede keer? Doku ziet door invalbeurt licht aan einde van lijdensweg

Derde keer goede keer? Doku ziet door invalbeurt licht aan einde van lijdensweg

26-02-2022 09:08

Vrijdag stond in de Ligue 1 Montpellier HSC – Stade Rennes op het programma. De bezoekers haalden het met 2-4. Helemaal in het slot van de partij kwam Jérémy Doku (19) nog tussen de lijnen.

In de 84e minuut zette Lovro Majer de eindstand op het bord in Montpellier. Zes minuten later haalde Bruno Génésio de Kroaat naar de kant. De trainer van Stade Rennes gunde Doku nog een minuutje speeltijd.

Voor Doku was het van 23 januari geleden dat hij nog eens speelde. Tegen Clermont Foot 63 (2-1 zege) begon de Rode Duivel als rechtsbuiten. Nadien hield een hamstringblessure hem drie matchen van het veld.

Dit seizoen speelde Doku amper. Na drie speeldagen liep hij zijn eerste hamstringblessure van het seizoen op. Daarna volgde een knieblessure. Daardoor miste de ex-speler van RSC Anderlecht tien competitieduels.

Nadat hij zijn rentree maakte na zijn lange blessure, kreeg Doku een terugval. Daardoor moest hij opnieuw drie matchen missen. Dit seizoen stond Doku door al het blessureleed slechts vier keer in de basis. Hij viel ook zes keer in. In totaal zit hij nog maar aan 391 speelminuten in de competitie. Daarin scoorde hij één keer en was hij goed voor één assist.

In de Ligue speelde Stade Rennes nu 26 duels. Daarin verzamelde het 43 punten. Dat zijn er 16 minder dan PSG. De leider komt dit weekend nog in actie tegen AS Saint-Étienne.