Zestiende verjaardag Bounida is nabij, Anderlecht zet zich schrap voor opdoffer

Zestiende verjaardag Bounida is nabij, Anderlecht zet zich schrap voor opdoffer

26-02-2022 08:59 Laatste update: 09:07
16

Pas vijftien jaar en nu al een naam als een klok in het Belgische voetbalwereldje: Rayane Bounida. Het supertalent van RSC Anderlecht loopt al jaren in de kijker van buitenlandse topclubs. Donderdag zou wel eens een sombere dag kunnen worden voor paars-wit. Dan wordt Bounida namelijk zestien jaar en kan hij op voorstellen vanuit het buitenland ingaan. Ajax lijkt de grootste kaper op de kust.

Het is al even duidelijk dat de Amsterdammers de jacht hebben ingezet op Bounida. Hoogstwaarschijnlijk is het pleit zelfs al gewonnen. Samen met zijn entourage bracht Bounida al een uitgebreid bezoek aan het jeugdcomplex van Ajax, De Toekomst. Vanaf komende donderdag, wanneer de dribbelkont zijn zestiende verjaardag viert, kan een overstap definitief afgerond worden.

De dag staat ongetwijfeld met zwart omcirkeld in de agenda van het Anderlecht-bestuur, dat er de voorbije maanden alles aan gedaan heeft om Bounida aan boord te houden. Tevergeefs. Volgens Het Laatste Nieuws speelt geld (uiteraard) een rol, aangezien het gezin-Bounida het niet al te breed heeft gehad. Toch spelen er ook andere factoren mee. Zo is vader Ben al van kindsaf grote fan van Ajax. Tot slot leeft de overtuiging dat er vanuit de jeugdopleiding in Amsterdam nog steeds meer jongeren doorstromen naar de top dan vanuit Brussel.